Πρώτη Ενημέρωση του SAR@IU προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΙΠ

ShareThis
Δημοσίευση: 05-02-2021 17:42 | Προβολές: 715
image
image.png
 
 
 
Defending the human rights of scholars and
protecting academic freedom worldwide
 
 
 

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου,

Ελπίζουμε ότι αυτό το email σας βρίσκει ασφαλείς και υγιείς. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι από τον Δεκέμβριο 2020 μέλος του Scholars at Risk (SAR), ενός δικτύου περισσότερων από 540 ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης σε 42 χώρες με αποστολή την προστασία των απειλούμενων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, την αποτροπή επιθέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση και την προώθηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Τα ιδρύματα μέλη του SAR βοηθούν τους διωκόμενους ακαδημαϊκούς, ερευνητές και φοιτητές προσφέροντας προσωρινές θέσεις διδασκόντων και ερευνητών, παρακολουθώντας και παρέχοντας συνηγορία σε κάθε περίπτωση προσβολής κατά της ανώτατης εκπαίδευσης, και αναλαμβάνοντας εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Τα μέλη ΔΕΠ το διοικητικό προσωπικό και οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν στις δράσεις του SAR, όπως:

Ευκαιρίες για την εμπλοκή των Ακαδημαϊκών Τμημάτων

Φιλοξενία ενός ακαδημαϊκού ή ερευνητή: Όλα τα ενδιαφερόμενα Τμήματα
Τα Ιδρύματα μέλη προσκαλούν ακαδημαϊκούς που υφίστανται απειλές για να ενσωματωθούν προσωρινά στην ακαδημαϊκή τους κοινότητα ως διδάσκοντες, ερευνητές, επισκέπτες καθηγητές, μεταδιδακτορικούς ή ως φοιτητές.
Learn More »
Σειρά διαλέξεων: Κατάλληλη για όλες τα επιστημονικά πεδία 
Η σειρά διαλέξεων Vivian G. Prins Scholars at Risk αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για τα ΑΕΙ του δικτύου να φέρουν στο campus ένα ή περισσότερους ενδιαφέροντες και θαρραλέους ακαδημαϊκούς ομιλητές, που θα μπορεί ο καθένας και η κάθε να μοιραστεί μία μοναδική και ενδιαφέρουσα εμπειρία. 
Learn More »
Τα Φοιτητικά Σεμινάρια για Υποστήριξη (Student Advocacy Seminars): πεδία Διεθνών Σχέσεων, Δημοσιογραφίας, Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
Τα Φοιτητικά Σεμινάρια Συνηγορίας προσφέρουν στους προπτυχιακούς φοιτητές τη ευκαιρία να ασχοληθούν με τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ν' αναπτύξουν δεξιότητες για την υπεράσπιση τους κάνοντας έρευνα και δρώντας υποστηρικτικά για τα απειλούμενα μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας. 
Learn more »
Αντεπιστέλλοντα μέλη: Κάθε ενδιαφερόμενο Τμήμα
Τα ΑΕΙ μέλη μπορούν να δημιουργήσουν το θεσμό του αντεπιστέλλοντος μέλους μέσω του οποίου θα μπορεί ένας ακαδημαΪκός του SAR να εξασφαλίσει μία πανεπιστημιακή διεύθυνση email, κα μέσω αυτής να έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και την Τράπεζα Πληροφοριών του Ιονίου Πανεπιστημίου, να δημοσιεύει εργασίες χρησιμοποιώντας αυτή τη σύνδεση (affiliation) με το Τμήμα/Πανεπιστήμιο. Σε κάποιες περιπτώσεις ο ακαδημαϊκός SAR μπορεί μάλιστα να προσφέρει κάποια εξ αποστάσεως μαθήματα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Με αυτόν τον τρόπο του δίνεται η δυνατότητα να επανασυνδεθεί με την ακαδημαϊκή δράση αφού έχει αποκλειστεί από την πανεπιστημιακή ζωή για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Learn more »
Academic Freedom Legal Clinics: Φοιτητές υψηλών εξαμήνων
Ο θεσμός των "Νομικών Κλινικών Scholars at Risk" δίνει στους φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ την ευκαιρία να εμπλακούν σε τοπικό και διεθνές επίπεδο με θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα σχετικά με την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αντιμετώπιση των επιθέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση και τα σχετικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Learn more »
Δωρεάν Online Μάθημα: "Dangerous Questions: Why Academic Freedom Matters?": Όλα τα ενδιαφερόμενα Τμήματα
Το δίκτυο Scholars at Risk διοργανώνει την έκτη σειρά του δωρεάν online μαθήματος, "Dangerous Questions: Why Academic Freedom Matters," που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Όσλο και συνδέεται με το Academic Refuge Project. Μπορεί επίσης να διερευνηθεί με ποιό τρόπο μπορεί να ενσωματωθεί το MOOC αυτό σε ήδη προσφερόμενα διαδικτυακά μαθήματα, καταθέτοντας προτάσεις και για ενδεχόμενη ανάθεση εργασιών για κάθε μάθημα.
Learn more »
Academic Freedom Monitoring Project: Διεθνείς Σχέσεις, Χωρικές Σπουδές, Ανθρώπινα Δικαιώματα
Ερευνητές συνεργάζονται με το δίκτυο SAR για να τεκμηριώσουν και να αναλύσουν τις μορφές των επιθέσεων κατά της ανώτατης εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής βίας, της φυλάκισης, της δίωξης, των επαγγελματικών αντιποίνων, των περιορισμών μετακίνησης και ταξιδιών και κάθε άλλου είδους προσβολή.
Learn more »
Σχετικά με το Scholars in Prison Project: Όλα τα ενδιαφερόμενα Τμήματα
Ανάληψη δράσης εκ μέρους ακαδημαϊκών και φοιτητών που αντιμετωπίζουν φυλάκιση ως αποτέλεσμα ειρηνικής έκφρασης και συνέλευσης.
Learn more »
Όσα μέλη ΔΕΠ και φοιτητές ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο Scholars at Risk και για τους τρόπους εμπλοκής τους μπορούν να εγγραφούν στο newsletter SAR updates να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του SAR Ιονίου Πανεπιστημίου ή/και να έρθουν σε επαφή μέσω email με τον εκπρόσωπο του Ιονίου Πανεπιστημίου στο δίκτυο SAR.
 
Scholars at Risk Ionian University
Συνδεθείτε

Facebook Twitter Vimeo Donate

Το Scholars at Risk είναι μία ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική εταιρία αστικού δικαίου, που φιλοξενείται στο New York University. Το διεθνές δίκτυο των ιδρυμάτων και προσώπων έχει ως αποστολή την προστασία εκείνων των ακαδημαϊκών, ερευνητών και φοιτητών που δέχονται κάθε είδους απειλές προωθώντας την ακαδημαϊκή ελευθερία και αποκρούοντας προσβολές κατά των κοινοτήτων της ανώτατης εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο.

Το Scholars at Risk σέβεται την προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων. Λάβατε το παρόν email σύμφωνα με privacy policy 

Scholars at Risk Ιόνιο Πανεπιστήμιο
scholarsatrisk@ionio.gr
https://scholarsatrisk.ionio.gr/el/

Facebook

Scholars at Risk (International)
scholarsatrisk@nyu.edu
www.scholarsatrisk.org

(UNSUBSCRIBING IS NOT SUPPORTED IN PREVIEWS)

MANAGE PREFERENCES

 
 

Επιστροφή
ENGLISH
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας