Αρχική

Το Scholars at Risk είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ατόμων που εργάζονται για την προστασία απειλούμενων ακαδημαϊκών και ερευνητών, την αποτροπή επιθέσεων κατά των κοινοτήτων της ανώτατης εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο και για την προώθηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έγινε με απόφαση της Συγκλήτου μέλος του Δικτύου στις 21 Δεκεμβρίου 2020 και ανήκει στο SAR Europe. 

Το SAR Europe που φιλοξενείται στο Maynooth University της Ιρλανδίας είναι το ευρωπαϊκό γραφείο του παγκόσμιου δικτύου Υποτροφιών στο Risk. Ξεκίνησε σε μια εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Νοέμβριο του 2018, η ίδρυση του SAR Europe αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα σχεδόν δύο δεκαετιών συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των παγκόσμιου δικτύου Scholars at Risk. Το ευρωπαϊκό γραφείο υποστηρίζει και συντονίζει τις δραστηριότητες των εθνικών τμημάτων Scholars at Risk και των συνεργαζόμενων δικτύων σε ολόκληρη την Ευρώπη για να ενισχύσει τη συλλογική μας φωνή σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμβάλει στην ενημέρωση των κέντρων λήψης πολιτικών αποφάσεων για τη μεγαλύτερη προστασία των μελετητών και τον αυξημένο σεβασμό της ακαδημαϊκής ελευθερίας παγκοσμίως. Το Πανεπιστήμιο Maynooth συντονίζει επίσης το  InSPIREurope, μια φιλόδοξη πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία 10 εταίρων για την υποστήριξη ερευνητών που κινδυνεύουν. Το InSPIREurope χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των δράσεων Marie Skłodowska-Curie της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα δημιουργήσει μια συντονισμένη, διατομεακή, πανευρωπαϊκή συμμαχία για ερευνητές που κινδυνεύουν.

 

Πρόσφατα Νέα


Academic Freedom Media Review
Δημοσίευση: 25-02-2021 23:35
image
        Donate today, and support SAR's mission to safeguard and promote academic freedom worldwide.  February 19 - 25, 2021 Scholars at Risk monitors reports of threats to academic freedom and higher education communities worldwide, including media articles, (...)
Scholars at Risk: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Χρηματοδότηση ερευνητικής υποτροφίας για ερευνητή σε κίνδυνο
Δημοσίευση: 25-02-2021 23:07
image
Υποτροφία για επιστήμονες υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων σε κίνδυνο, για μία ερευνητική θέση 12 μηνών.
Advocacy Insider
Δημοσίευση: 24-02-2021 00:32
image
  Scholars at Risk's Advocacy Insider is a monthly summary of actions, reported threats, and media on academic freedom worldwide. Have a question or want to get involved in SAR's advocacy work? Email us at scholarsatrisk@nyu.edu.       Save Professor G.N. (...)
Academic Freedom Media Review
Δημοσίευση: 21-02-2021 00:15
image
        Donate today, and support SAR's mission to safeguard and promote academic freedom worldwide.  February 12 - 18, 2021 Scholars at Risk monitors reports of threats to academic freedom and higher education communities worldwide, including media articles, (...)
EUA-Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων: Πανεπιστήμια χωρίς τείχη - Ένα όραμα για το 2030
Δημοσίευση: 17-02-2021 21:59
image
Αυτό το όραμα βασίζεται στη συνεργασία της EUA με τα μέλη της τα τελευταία 20 χρόνια. Υιοθετήθηκε από όλες τις εθνικές διασκέψεις πρυτάνεων κατά το Συμβούλιο της EUA στις 29 Ιανουαρίου 2021.
Academic Freedom Media Review
Δημοσίευση: 11-02-2021 21:50
image
        Donate today, and support SAR's mission to safeguard and promote academic freedom worldwide.  February 5 - 11, 2021 Scholars at Risk monitors reports of threats to academic freedom and higher education communities worldwide, including media articles, (...)
Magna Charta Universitatum: Δημόσια Δήλωση για τα Τουρκικά Πανεπιστήμια
Δημοσίευση: 11-02-2021 19:55
image
Το Παρατηρητήριο Magna Charta για τις θεμελιωδεις αξίες και τα δικαιώματα έχει τη διεθνή ευθύνη για την επίβλεψη της Magna Charta Universitatum - μίας διεθνούς διακήρυξης και επιβεβαίωσης θεμελιωδών αρχών στις οποίες πρέπει να βασίζεται η συμπεριφορά και η αποστολή των πανεπιστημίων. Καθώς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει υπογράψει τη Magna Charta Universitatum (MCU), θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας (...)
Academic Freedom Media Review
Δημοσίευση: 29-01-2021 21:37
image
SAR NEWSLETTER January 22 - 28, 2021
ENGLISH